Читај ми!

"Етихад", стратешки партнер "Јата"

Одлуку о стратешком партнерству са "Јатом", "Етихад ервејз" из Емирата могао би да саопшти за месец и по дана. Први човек "Етихада" Џејмс Хоган каже за РТС да се пажљиво проучава све у вези са српском авио-компанијом. Две компаније почеле су сарадњу Споразумом о заједничком саобраћају и увођењем свакодневне линије Београд–Абу Даби.

За месец и по, авио-компанија "Етихад ервејз" из Уједињених Арапских Емирата могла би да саопшти одлуку о стратешком партнерству са "Јат ервејзом", незванично сазнаје РТС. То је била главна тема састанка руководства "Етихада" са вицепремијером Александром Вучићем и министром привреде Млађаном Динкићем.

Мелбурн, са једне стране Земљине кугле, и Чикаго са друге, могли би да буду ближи путницима из Србије. Сарадњом "Јата" и "Етихада", од 15. јуна, биће доступне десетине нових дестинација.

Генерални директор "Јат ервејза" Владимир Огњановић најављује да ће путницима из Србије бити доступна 21 дестинација од Абу Дабија, које покривају простор од Кине до Јужне Африке.

"Надам се да ћемо кроз сарадњу са 'Ер Берлином', који је партнерска компанија 'Етихада', успети у наредним недељама да успоставимо сличну сарадњу и на линијама за Северну Америку", каже Огњановић.

"Етихаду" је ово 43. уговор о обављању заједничког саобраћаја, којим је обогатио понуду за 23 европске дестинације. Путницима би уговор могао да омогући и јефтиније летове.

Председник "Етихад ервејза" Џејмс Хоган каже да је предност у томе што ће саобраћати сваког дана, а не три или четири пута недељно, као друге авио-компаније.

"Када је реч о трошковима, не бисмо долазили на српско тржиште уколико овде не бисмо видели профитабилност, а ми смо ту на дуги рок. Постоји јака економска веза Абу Дабија и Србије и ми видимо вишеструку корист за постизање стратешког партнерства", каже Хоган.

Подсећа да је "Етихад" сувласник "Ер Берлина", "Ер Лингуса", "Вирџин" и сејшелске авио-компаније.

"Дакле, већ инвестирамо у друге компаније како бисмо постигли квалитет, сигурност и остварили профит. За сада је рано говорити о инвестирању у 'Јат', све анализирамо, рока нема, воде се почетни разговори", објашњава Хоган.

Када је реч о стварању профита, који није јача страна "Јата", први човек "Етихада" каже да све што раде има јасан циљ – "мора бити профитабилно".

За десет година постојања, профит "Етихада" има двоцифрен годишњи раст. Преговара се да та компанија преузме управљање "Јатом" на пет година, са 49 одсто власништва, улогом капитала и преузимањем обавеза са "Ербасом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи