Читај ми!

Турска подршка пољопривреди

Током посете Турској министар Сулејман Угљанин позвао министра пољопривреде те земље Мехдија Екера да посети 80. међународни сајам пољопривреде у Новом Саду. Угљанин је упознао Екера са стањем у 46 неразвијених општина у Србији, у којима постоји велика могућност за развој пољопривреде.

Министар Владе Србије Сулејман Угљанин позвао је министра пољопривреде Турске Мехмета Мехдија Екера да посети јубиларни 80. међународни сајам пољопривреде у Новом Саду.

Угљанин, који је испред Владе Србије задужен за Канцеларију за одрживи развој неразвијених подручја, упознао је у у Анкари Екера са стањем у 46 неразвијених општина у Србији, у којима постоји велика могућност за развој пољопривреде.

"Србија има потенцијал да буде агроиндустријски комплекс и пожељна туристичка дестинација", рекао је Угљанин.

Екер је рекао да је протеклих година сарадња Србије и Турске све боља, истичући споразум између две земље потписан 2011. године којим је договорена сарадња у пољопривреди и предвиђена редовна комуникација, тако да ће наредни билатерални састанак бити у јуну у Атини.

Екер је рекао и да су у 42 провинције у Турској отворени заводи за подршку пољопривреди и неразвијеним подручијима и понудио да са Србијом измени искуства рада завода.

Угљанин је у Анкари разговарао са представницима турских фирми "Јуксел", "Улкер" и "Мимак", заинтересованим за послове у Србији.

Представник "Мимака" рекао је да су изузетно заинтересовани за инфраструктурне пројекте у Србији, а да у иностранству иначе наступају са партнерским компанијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи