Читај ми!

Више новца за индустријске зоне

Влада Србије ће дати 300 милиона динара за индустријске зоне у 2013. години, каже министарка Верица Калановић. Она истиче да Италијанска компанија за производњу намештаја "Дитра" не одустаје од Врања.

Министарка регионалног развоја Верица Калановић каже да ће Влада Србије помоћи опремање индустријских зона са 300 милиона динара у 2013. години и додатних 450 милиона динара у 2014. години.

Министарка Калановић је је на конференцији за новинаре у Врању рекла да ће међу пројекитима које ће Влада подржати бити и отварање индустријске зоне у Врању на 109 хектара бившег војног земљишта.

Калановићева је након састанка са градоначелником Врања и председницима општина Пчињског округа рекла да је Влада прошле седмице донела одлуку да се Граду Врању уступа војно земљиште за индустријску зона Бунушевац, у којој ће радити више десетина хиљада људи.

"Да би се потпуно опремила Индустријска зона Бунушевац потребно је 25 милиона евра. То је једна од 92 индустријске зоне у Србији и управо на таква места долазе страни инвеститори", истиче министарка.

Калановићева оцењује да Влада треба да помогне југу Србије тако што ће подржати инвеститоре различитим финансијским олакшицама за привреду и подстицањем запошљавања.

"Дитра" не одистаје од Врања 

Министарка Калановић наглашава да италијанска компанија "Дитра Италија" неће одустати од инвестиције у Врању, упркос тешкоћама да изнајми раније договорен простор у Јумку.

Калановићева каже да та компанија за производњу намештаја има проблема са руководством Памучног комбината "Јумко" од кога је требало да изнајми део простора.

Према њеним речима, "Јумко" недовољно користи хале које је требало да изнајми "Дитри", и да ће у сваком случају у Врању бити нађен адекватан смештај за италијанску компанију, макар и кроз "гринфилд" инвестицију.

"'Дитра' ће у току наредне године запослиће 400 људи. Дитра је чврсто решила да фабрику изгради у Врању", каже Калановићева.

Калановићева најављује да ће се реконструкција зграде врањске гимназије "Бора Станковић", која је почела крајем 2011. године, бити завршена уз помоћ посебног фонда Министарства за регионални развој, будући да је кредит Европске инвестиционе банке "закочен" због застоја других пројеката.

"Реконструкција Гимназије кошта 150 милиона динара, од чега је 75 милиона динара обезбеђено из кредита Европске инвестиционе банке који је везан и за друге пројекте који се раде, те је тако, због проблема у реконструкцији Студентског дома 'Патрис Лумумба' у Београду, закочен део програма и кредита", истиче Калановићева.

Министарство за регионални развој обезбедило је 300 милиона динара из свог посебног фонда за исплату радника предузећа "Црна Трава" који су радили на реконструкцији Гимназије у Врању и за обезбеђење средства, тако да ће реконструкција бити завршена почетком 2013. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи