Читај ми!

Велики потенцијал за сарадњу с Азербејџаном

Споразум о стратешком партнерству Србије и Азербејџана биће потписан у првој половини наредне године, договорили се министар Расим Љајић и председник Азербејџана Илхам Алијев.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић и председник Азербејџана Илхам Алијев договорили су у Бакуу да ће споразум о стратешком партнерству Србије и Азербејџана бити потписан у првој половини следеће године.

Љајић и Алијев су дефинисали области у којима је могуће унапредити билатералну економску сарадњу и сагласили су се да су то гране пољопривреде, прехрамбене индустрије, грађевине и енергетике, саопштило је Министарство.

Саговорници очекују да ће робна размена две земље, као и обим укупних азербејџанских инвестиција у привреду Србије, забележити раст у што скоријој будућности, јер је то у интересу обе државе, чији су политички односи на највишем могућем нивоу.

Љајић је током дана, заједно са министром економског развоја Азербејџана Шахимом Мустафајевим, отворио привредни форум у Бакуу, на коме учествује више од 25 компанија из Србије и око 75 привредних субјеката из Азербејџана.

Љајић ће сутра учествовати и у раду Међудржавног мешовитог комитета за економску сарадњу Србије и Азербејџана, чији је копредседник, додаје се у саопштењу. 

На Пословном форуму Србије и Азербејџана, на којем је учествовао министар Расим Љајић, наглашено је да постоји велики потенцијал за унапређење политичке и економске сарадње две земље.

Азербејџански министар за економски развој Шахин Мустафајев је подсетио да компанија из ове земље "АзВирт" учествује у изградњи аутопута у Србији, захваљујући кредиту азербејџанске владе.

На пословном форуму одржаном овим поводом учествовали су представници 27 компанија, преноси азербејџанска агенција АПА.

Сутра се у Бакуу одржава седница Међудржавног мешовитог комитета за економску сарадњу Србије и Азербејџана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару