Читај ми!

Нове пословне везе са Мађарском

Потенцијал и заинтересованост за још већи увоз и извоз између Србије и Мађарске постоји, оцењено на привредном скупу у Кикинди. Близина двеју земаља, одличан је предуслов за успостављање нових пословних веза.

У жељи да буду заступљенији на српском тржишту, педесетак мађарских малих и средњих предузећа представило је своје производе у Кикинди. На једној од највећих привредних манифестација у протеклих десет година у Севернобанатском округу, предузетници из Мађарске упознали су се са могућностима нашег тржишта.

Цреп, делови машина, сирћетна киселина, дискови и поврће само су неки од производа који се из Севернобанатског округа извозе у Мађарску. Из те суседне државе у нашу земљу најчешће стижу калупи, алуминијум и уља за подмазивање.

"Ми смо донели сејачице које производимо и са којима се могу сејати семена различитих димензија, почев од мака до пасуља. Изградили смо добре пословне односе у Румунији и Словачкој, а сада се надамо да ћемо то исто постићи и у Србији", рекао је Иштван Турчањи, из "Паннон Гепа", Вечеш.

Партнер је одмах нађен. За пробну продају сејачица ангажован је Андраш Хунка из Зрењанина.

Промовисани су и много софистициранији уређаји, попут конференцијског система за бројање гласова.

"У Мађарској се овај систем користи у преко 180 локалних самоуправа. И сада у Србији тражимо заинтересоване општине и градове, који би као и Суботица, користили овај наш систем", каже Ласло Чонка из будимпештанског "Глобомакса".

Близина двеју земаља, оцењено је, одличан је предуслов за успостављање нових пословних веза.

Петер Шпањик из мађарске инвестиционе и трговинске агенције ХИТА каже да је импресиван податак да из године у годину спољнотрговинска размена између Србије и Мађарске расте динамиком и до 20 одсто годишње.

Потенцијал и заинтересованост за још већи увоз и извоз између Србије и Мађарске постоји, оцењено је на привредном скупу у Кикинди. Зато је потребно повезати мала и средња предузећа из поменутих држава, али и потенцирати отварање нових граничних прелаза како би се убрзала и олакшала робна размена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи