Читај ми!

Поузданије снабдевање гасом

Представници више од 30 предузећа из Србије потписали уговоре о дистрибуцији природног гаса потрошачима са министарком енергетике Зораном Михајловић. Тиме ће бити обезбеђено поузданије и квалитетеније снабдевање потрошача, рекла Михајловићева.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић и представници више од 30 предузећа из Србије потписали су уговоре о дистрибуција природног гаса потрошачима.

Михајловићева је на конференцији за новинаре рекла да ће то обезбедити поузданије и квалитетеније снабдевање потрошача природним гасом и да су створени предуслови за либерализацију тржишта тог енергента.

Према њеним речима дистрибутери гаса су компаније које су морале да испуне одређене услове и добију лиценцу од Агенције за енергетику.

Председник Удружења дистрибутера природног гаса Милан Драгосавац рекао је да ови уговори омогућавају потрошачима да под одређеним условима бирају свог добављача.

Стварају се услови за сигурније и квалитетније снабдевање и по конкурентским ценама, рекао је Драгосавац, додајући да када се отвори тржиште природног гаса сви купци ће моћи да бирају свог снабдевача.

Он је рекао да је ово добар корак, али да треба предузети и низ мера када је реч о транспорту и дистрибутивном систему, затим изради социјалних карата и измени тарифног система.

Драгосавац је изразио и очекивања да ће Влада Србије у наредном периоду то успети да оствари.

Нема приватизације "Србијагаса"

Министарка енергетике рекла је да ће Влада Србије покренути озбиљне и дубинске реформе "Србијагаса", јер то предузеће има финансијске и економске проблеме, али то не значи да ће оно бити приватизовано.

"То значи да ћемо се поред основне анализе - какво је тренутно стање у Србијагасу, коју већ имамо, свакако позабавити са реструктурирањем у неколико фаза", рекла је Михајловић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Према њеним речима биће разматрано и питање ћерки фирми "Србијагаса" које, како је навела, немају апсолутно никакве везе са делатношћу тог предузећа.

"Због тога ћемо у првој фази решити питање тих предузећа, а потом пренети даље промене у Србијагас", рекла је министарка.

Она је истакла да Србијагас мора да буде "модерно и профитабилно предузеће".

"Не постоји ниједан разлог да оно то не буде за годину, годину и по дана", рекла је Михајловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару