Читај ми!

Са ММФ-ом, али без условљавања

Уколико ММФ жели да подржи наш програм структурних и фискалних реформи, ми хоћемо да идемо са њима у аранжман, али да ту не буду никаква условљавања, каже министар Млађан Динкић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је на Златибору да Србија жели сарадњу са ММФ-ом уколико они желе да подрже програм структурних реформи, али без условљавања.

Тема наших разговора биће план средњорочних структурних реформи, да заједно утврдимо тај план, јер је важно да Србија смањи свој дуг и изврши структурне реформе, рекао је Динкић на предавању студентима економије.

После ове посете мисије, која ће трајати релативно кратко, свега седам дана, очекујемо преговарачку мисију око евентуалног новог аранжмана, најавио је Динкић.

Он верује, како је рекао, да ће то бити крајем јануара или почетком фебруара.

Имао сам данас састанак са директорком Светске банке за Европу и регион Џејн Армитиџ и они су, напоменуо је Динкић, врло задовољни нашом сарадњом, неким законским решењима која предлажемо и буџетом за 2013. годину, укључујући Закон о јавним предузећима.

Представници Светске банке, додао је, подржавају и најављену реформу у здравству.

Према његовим речима треба прекинути с лошом праксом да болнице обављају јавне набавке, јер већ дугују 13 милијарди динара добављачима.

Увођењем централне јавне набавке, смањили би се трошкови за ове намене, уштедело би се и смањила би се корупција, објаснио је Динкић.

У том смислу врло брзо можемо да очекујемо и њихову одговорајућу финансијску помоћ, навео је министар финансија, прецизирајући да је Светска банка спремна да већ до краја године уплати 100 милиона долара.

Динкић сматра да Србија може и без ММФ, и да је то већ показала.

Уколико ММФ жели да подржи наш програм структурних и фискалних реформи, ми хоћемо да идемо са њима у аранжман, али да ту не буду никаква условљавања, закључио је Динкић. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару