Читај ми!

Још нема решења у спору са "Комиком"

Прекинута расправа о раскиду уговора града Смедерева и компаније "Комико оил" о закупу земљишта за градњу рафинерије. Наставак суђења заказан за 30. новембар.

У Привредном суду у Пожаревцу прекинута је расправа по тужби јавног правобраниоца Смедерева за раскид уговора којим локална самоуправа даје компанији "Комико оил" у закуп земљиште за градњу рафинерије.

Наставак суђења заказан је за 30. новембар, а очекује се да коначан исход буде познат почетком фебруара наредне године.

"Суђење је протекло у жучној расправи", рекао је агенцији Бета заменик генералног директора компаније "Комико оил" Радомир Радивојевић.

Како је истакао "Комико оил" се "радује" што је Смедерево остало при тужбеном захтеву.

"Ми ћемо на наредно рочиште позвати сведоке који су активно учествовали у преговорима са градом Смедеревом и који ће, надам се, искрено потврдити целокупну преписку и разговоре док смо покушавали да решимо проблем око спорна четири хектара без којих нема градње рафинерије", рекао је Радивојевић.

Према његовим речима компанија ће настојати да постигне договор о судском поравнању и да је "правда на страни компаније".

Јавни правобранилац је 10. јула поднео тужбу Привредном суду за раскид уговора јер "Комико оил" није у договореном року положио 652 милиона динара за закуп на 99 година 113 хектара у индустријској зони Смедерева где та компанија планира да подигне рафинерију.

Одборници су три године разматрали текст уговора о закупу, а када су га прихватили компанија "Комико оил" је 20. јуна најавила да ће прекорачити неколико дана с уплатом договорене суме.

Уследила је опомена градске самоуправе, потом тужба за раскид уговора.

"Комико оил" је на добијање земљишта у закуп чекао три године због опречних ставова у локалној власти у Смедереву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару