Читај ми!

Подршка пројектима запошљавања

Отоврен погон нових технологија у оквиру пројекта "Фриго Жика Соко" у Руми. У погон је уложено више од 123 динара, а посао је добило 130 радника. Овај пројект подржали смо због тога што је значајан са становишта запошљавања и повећавања платног биланса, рекао Бојан Пајтић.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић и потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој Драгослав Петровић отворили су у Руми погон нових технологија у оквиру компаније ''Фриго Жика Соко''.

Реч је о 98. погону, у оквиру програма нових технологија и материјала, чија је укупна инвестициона вредност преко 123 милиона динара, од чега је Влада Војводине, преко покрајинског секретријата за науку и технолошки развој, обезбедила 43 милиона динара.

Отварањем овог погона кроз директно запошљавање, као и кроз различите видове кооперације ангажовано је укупно 130 радника.

Производни програм обухвата производњу расхладних, термичких и неутралних уређаја за кланичну индустрију, угоститељске и трговачке објекте.

Нови погон чини другу фазу пројекта и садржи линију за производњу испаривача и кондензатора, која у производном процесу не користи никакве штетне хемијске супстанце, а чак 90 одсто сировина су природног порекла и не утичу на промену стања животне средине.

Бојан Пајтић, након пуштања погона у рад, истакао је да је преко програма нових технологија и материјала до сада запослено више од 26 хиљада људи.

"Овај пројект подржали смо због тога што је значајан како са становишта запошљавања и борбе против незапослености, тако и са становишта повећавања нашег платног биланса, будући да је око 60 одсто производа у овој фабрици намењено за извоз", рекао је Пајтић и додао да ће Покрајина и надаље подржавати пројекте који доносе нова радна места, развој и извоз.

Драгослав Петровић истакао је да и у овим тешким финансијским временима усвајањем одлуке Скупштине Војводине о ребелансу буџета обезбеђено је три милиона евра за пројекте високе технологије, што ће омогућити да се заједничким приватним и државним капиталом отворе нова радна места.

"Позивам све који имају одговарајуће пројекте да партнерима из наше земље, али и из иностранства да, до краја године, поднесу своје пројекте како бисмо наставили са офанзивном политиком усмереном, пре свега, на тржиште региона", рекао је Петровић.

Од до сада отворених погона нових технологија, око 88 се одржало и у овим тешким економским временима, што говори о томе да прави избор одговарајућих пројеката, обезбеђивање тржишта и заједнички напори приватног и државног капитала и те како дају резултате, рекао је Петровић.

Председник Општине Рума Горан Вуковић рекао је да се општина у реализацију овог пројекта укључила тако што је инвеститора ослободила плаћања комуналног опремања за локацију на којој је погон отворен, чиме је дала свој допринос у стварању услова за нова запошљавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару