Читај ми!

"Форд" затвара фабрике у Европи

Производни капацитет "Форда" у Европи биће смањен за 18 одсто, како би пословање на старом континенту вратио на стазе профита. Последица реконструисања рада фабрике јесте укидање више хиљада радних места.

Амерички произвођач аутомобила "Форд" саопштио је да ће свој производни капацитет у Европи смањити за 18 одсто или 355.000 возила и укинути 6.200 радних места, како би пословање на старом континенту поново вратио на стазе профита.

У саопштењу "Форда" се наводи да ће наредне године прекинути са производњом комбија у Британији, као и да ће поред већ најављених 4.300 укинути још 1.400 радних места у Белгији, са циљем да заустави губитке у Европи који би ове године могли премашити 1,5 милијарди долара, преноси агенција Ројтерс.

Најновије саопштење "Форда" је уследило само дан након што је тај произвођач аутомобила објавио да ће до 2014. године затворити фабрику "Гент" у Белгији, у оквиру свог програма реструктурисања пословања.

Тим потезом ће производни капацитет "Форда" бити смањен за 18 одсто, захваљујући чему ће та компанија остварити бруто годишњу уштеду од 450 до 500 милиона долара. Последице реструктурисања осетиће 13 одсто "Фордове" радне снаге у Европи.

У саопштењу компаније се такође додаје да је, упркос губицима у Европи, укупан профит компаније пре опорезивања, био бољи у трећем кварталу него у другом.

"Форд" ће, такође, затворити фабрику која производи делове за комби "Форд транзит".

"У 2013. години Форд ће затворити своју фабрику у Дагенхему и фабрику за производњу комбија `транзит` у Саутхемптону, што би могло довести до губитка на хиљаде радних места", рекао је члан синдиката, Роџер Медисон.

"То значи да ће се читава производња комбија 'транзит' преселити у Турску", додао је Медисон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару