Читај ми!

Консензус о укидању монопола у енергетици

Постоји политичка воља у Србији да се питање монопола у области енергетике реши увођењем приватног капитала, каже ресорна министарка Зорана Михајловић. Неопходно је појачати конкуренцију у производњи и продаји електричне и топлотне енергије, истиче Михајловићева.

Министарка енергетике и заштите животне средине Зорана Михајловић рекла је да постоји политичка воља у Србији да се питање монопола у области енергетике реши стварањем могућности да у ту област уђе приватни капитал.

Михајловићева је после сусрета са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем рекла да је проблем монопола електрана и топлана може да се реши законским актима којима би се регулисао улазак приватног капитала у ту област.

"Мора се појачати конкуренција у производњи и продаји електричне и топлотне енергије, што ће се постићи омогућавањем уласка на тржиште независним произвођачима", рекла је Михајловићева, додајући да ће се на тај начин онемогућити јавним предузећима да се понашају као монополисти.

Михајловићева је напоменула да су до сада постојали тихи отпори тој иницијативи који су долазили из редова јавних предузећа и из света политике.

Министарка је најавила и да ће у наредних неколико дана бити представљен план приоритетних инвестиција у енергетици и заштити животне средине.

"Због недостатка приоритета изгубљено је доста и времена и енергије", истакла је Михајловићева, додајући да очекује да ће се наћи инвеститори заинтересовани да уложе у производњу енергије чиме би се задовољиле потребе и Србије и Војводине за електричном и топлотном енергијом.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је посета министарке прилика да је упозна са инфрастурктурним проблемима у Новом Саду.

Вучевић је посебно нагласио да ће министарку известити о великом дуговању које има Јавно предузеће "Новосадска топлана".

Према његовим речима, у решавању тих проблема очекује подршку и Владе Србије и ресорног министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару