Читај ми!

Кирби позвао "Мајкрософт" да улаже у Србију

"Мајкрософт" би требало да повећа улагања у Србију, како би допринео отварању нових радних места, рекао амбасадор САД Мајкл Кирби на отварању конференције о информационим технологијама у организацији те америчке комапаније.

Амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби позвао је компанију "Мајкрософт" да повећа улагања у Србију, како би допринела побољшању економске ситуације у земљи и отварању нових радних места.

Кирби је, на отварању највеће конференција информационих технологија у региону југоисточне Европе - "Синергија 12", у организацији "Мајкрософта", у Центру "Сава", позвао српске власти и ту компанију да сарађују на унапређењу информационих технологија (ИТ) и на заштити интелектуалне својине у Србији.

Амбасадор је поздравио прошлонедељно потписивање споразума између америчке и српске владе у области ИТ технологија и телекомуникација и оценио да ће на тај начин "Мајкрософт" моћи, између осталог, да више улаже у модернизацију о области образовања у Србији.

Према његовим речима, Србија може да "Мајкрософтовим" инвеститорима понуди одличну подршку, пружајући им високостручне кадрове.

Директор маркетинга "Мајкрософта" за регион централне и југоисточне Европе Андреас Хартл рекао је да се Србија, са просечним улагањима од 60 долара по становнику, у ИТ сектору налази на врло ниском месту у односу на остале земље у свету, наводећи да је у модернијим земљама Европе та цифра око 800 долара.

Хартл је оценио да је то с једне стране негативно, али је и позитивно, јер, како је рекао то отвара бројне могућности за унапређење пословања у Србији, где се налази један од 40 "Мајкрософтових" развојних центара, у којем тим запослених српских стручњака свакодневно доприноси развоју нових производа компаније.

Они, како је прецизирао, поред осталог, раде на унапређењу "Мајкрософтовог" веб претраживача Бинг, али и на потпуно новој технологији која се огледа у превођењу страних језика на основу визуелног контакта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару