Читај ми!

Руси једини заинтересовани за смедервску железару

"Уралвагонзавод", руска компанија једина је доставила пријаву за учешће и откуп трансакционе документације "Железаре Смедерево", саопштила Агенција за приватизацију.

На тендер за избор стратешког партнера за "Железару Смедерево" стигла је једна пријава - зависног предузећа компаније "Уралвагонзавод" из Руске федерације, објавила је Агенција за приватизацију.

Како је наведено у саопштењу, данас до 16 сати, када је истекао рок за достављање пријава за учешће и откуп трансакционе документације, Агенцији је стигла једна пријава и то од зависног предузећа компаније "Уралвагонзавод" из Руске федерације.

Министарство финансија и привреде објавило је 8. октобра јавни позив за избор стратешког партнера за Привредно друштво за производњу и прераду челика "Железара Смедерево" за обезбеђивање континуитета пословања и даљег развоја тог предузећа.

"Железара Смедерево" основана је под именом "САРТИД" (Српско акционарско рударско топионичарско друштво) 1913. године, а након стечаја и приватизације 2003. године мења име у "Ју-ес стил Србија".

У јануару ове године Влада Србије откупила је за симболичну цену од једног долара смедеревску железару од америчке компаније, након што је "Ју ес стил" саопштио да се повлачи из тог посла због огромних губитака и пада цена челика на светском тржишту.

Влада Србије је расписала тендер за избор стратешког партнера "Железаре Смедерево" 18. априла , а крајњи рок за достављање понуда био је 4. мај ове године.

Међутим, тај рок је бивша влада продужила прво до 11. јуна, а потом до 10. септембра.

За учешће на тендеру пријаве су поднеле три компаније, али је тендер био неуспешан.

Услед смањене тражње на домаћем и страном тржишту, производња у "Железари" привремено је обустављена почетком јула, а за владу је један од најхитнијих задатака да пронађе трајно решење за ту фабрику.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару