Читај ми!

Израелска делегација у Суботици

Делегација од 14 израелских компанија, предвођена амбасадором те земље у Србији Џозефом Левијем, посетила је Суботицу где су им представљени привредни потенцијали града.

Амбасадор Израела у Србији Јозеф Леви, са представницима 14 израелских компанија које послују у Србији, боравио је у радној посети Суботици, где је оценио да је задатак ове посете "отварање врата за израелске компаније у Србији, чиме се доприноси дијалогу две земље".

Леви је и вођа амбасадорског тима Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) за промоцију инвестиционих потенцијала најсевернијег града у Србији, а поред амбасадора у тиму је и компанија "Тигар" из Пирота.

Током посете амбасадору Левију и израелским привредницима презентовани су привредни потенцијали града, организована је посета Слободној зони и Привредној зони Мали Бајмок, затим обилазак локација намењених изградњи пословних центара, као и туристички потенцијали Палића.

Након састанка, амбасадор је истакао да "за сарадњу постоје могућности и потенцијали и у Суботици због њене добре локације, радне снаге, док сам град одражава краљевски гламур".

"На основу свега сматрам да ће овај град имати лепу будућност", додао је Леви.

Градоначелник Суботице Модест Дулић захвалио се Левију на томе што је предводио амбасадорски тим Суботице и изразио наду да ће тај пројекат уродити плодом, кроз конкретне пројекте.

Чињеница да је до сада преко милијарду евра из Израела инвестирано у Србији, пре свега у грађевинском сектору и сектору пољопривреде, говори да постоји добра економска сарадња две земље, која може и треба да се унапреди, рекао је градоначелник Суботице.

Саветник за стратешки развој у НАЛЕД-у Ханс Естерман оценио је да је Израел водећа земља по питању високих технологија, да је компанија "Тигар" једна од неколико компанија из Србије које су веома активне ван граница, те да је сама Суботица мултунационална.

"На основу тога мислим да се заједничким снагама може остварити успех, те да ће Суботица тако наставити свој развој", објаснио је Естерман.

Град Суботица, са још четири локалне самоуправе са повољним пословним окружењем, је јула прошле године, у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој добио "амбасадорски тим" који ради на унапредјењу пословне климе и привлачењу инвестиција.

Пројекат су покренули Министарство спољних послова, Национална алијанска за локални економски развој и принц Александар Карађорђевић.

Сви чланови амбасадорских тимова потписници су декларације којом подржавају иницијативу НАЛЕД-а са циљем системске промоције инвестиционих и привредних потенцијала Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару