Читај ми!

Јефтиније карте за Европу

Са лоу-кост компанијама из Београда у Европу путује се по цени од 22 до 65 евра са свим таксама. Аеродром "Никола Тесла" једини је аеродром на Балкану који сваке године бележи раст путника захваљујућу повећању броја нискобуџетних компанија.

Уколико знате тачан датум када бисте следеће године на годишњи одмор у Европу, можете из Београда са лоу-кост компанијама одлетети у распону цена од 22 до 65 евра са свим таксама.

Аеродром "Никола Тесла" планира ове године да опслужи највећи број путника у историји. То је једини аеродром на Балкану који сваке године бележи раст захваљујућу повећању броја нискобуџетних компанија.

Те компаније траже јефтиније аеродромске услуге, аутобус уместо авио-моста, стари терминал уместо новог, и брзо чекирање. Све то смањује цену услуга аеродрома и омогућава нижу цену карте.

"Наше прогнозе ће се остварити, имаћемо око 3,5 милиона путника. Желимо да ове године надмашимо нашег конкурента Софију и желимо да имамо више путника него што имају заједно Загреб и Љубљана", каже директор Аеродрома "Никола Тесла" Велимир Радовановић.

Многе реномиране авио-компаније које имају своје лоу-кост поткомпаније све више летова пребацују на београдски аеродром, повезујући тиме Београд и значајне европске центре бизниса.

"Три пута недељно за Милано отворили смо лоу-кост линију са ценом од свега 40 евра јер сматрамо да ћемо имати много путника, нарочито оних који су везани за Фијат фабрику аутомобила у Крагујевцу и за отварање нових погона италијанских фабрика у Србији", каже менаджер за југоисточну Европу компаније "Ал Италија" Марко Кваљарела.

Међутим, авио-агенти упозоравају оне који путем интернета купују карте да не могу увек да се ослоне на лоу-кост компаније.

"Лоу-кост превоз одговара највише млађој популацији која има времена и није везана за рокове. Дешава се да лоу-кост компаније померају термине полетања", објашњава Игор Врањешевић из агенције "Џамбо тревел".

У националном авио-превознику "ЈАТ-у" сматрају да је велико ширење лоу-кост компанија добро за повећање авио-саобраћаја, али и да конкуренција која се јавља мора бити коректна.

У "ЈАТ-у" понављају да је велики број лоу-костера уништио националне компаније Румуније, Бугарске, јер су у почетку давале ниске цене карата, док национални превозници нису пропали, а затим су они цене карата вратили на нове, много више нивое.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару