Читај ми!

Обе пећи у функцији до краја наредног лета?

Нови власник Железаре "Смедерево" могао би у року од шест месеци да покрене угашену високу пећ, каже за РТС државни секретар у Министарству финасија и привреде Александар Љубић, додајући да би до краја лета следеће године обе високе пећи требало да буду у функцији.

Државни секретар у Министарству финансија и привреде Александар Љубић рекао је да ће новом власнику Железаре Смедерево бити потребно шест месеци да стави у погон угашену високу пећ, али и додаје да би до краја лета следеће године обе високе пећи требало да буду у функцији.

Према његовим речима држава ће задржати удео у Железари, а влада инсистирати на томе да сви запослени који сада раде, као и они који су до сада радили у Железари, остану на радним местима.

Љубић је, гостујући на РТС-у, нагласио да је циљ да стратешки партнер Железаре Смедерево буде моћна и јака компанија.

"На тендеру су повећани критеријуми и циљ је да компаније која ће на њему учествовати у 2012. години имају приходе од најмање две милијарде долара, односно да имовина тих компанија износи најмање 2,5 милијарде долара", истакао је Љубић.

Према његовим речима таква компанија би морала да уложи у покретање производње високих пећи 1 и 2 и да инвестира у производне погоне као што су погони за производњу лимова за аутоиндустрију.

Љубић је најавио да би у кратком року могла да почне да ради висока пећ која је сада у тихом ходу, а да ће бити потребно до шест месеци да проради и висока пећ коју је претходни власник угасио.

Железара Смедерево је, како је подсетио, једини произвођач челика у овом делу Европе.

Министарство финансија и привреде објавило је пре два дана јавни позив за избор стратешког партнера за Железару Смедерево.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару