Читај ми!

Марковић: Нова радна места за грађане

Од посете Италији очекујемо отварање нових радних места за грађане Србије, изјавио Драган Марковић Палма пред одлазак српске привредно-политичке делегације у град Варезе.

Привредно-политичка делегација Србије, коју предводи председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, отпутоваће у италијански град Варезе, где ће одржати више састанака са челним људима Привредне коморе тог града. Марковић рекао да је то директан и конкретан начин да се дође до нових радних места.

Делегација, која има 126 чланова, боравиће у организацији града Јагодине од 3. до 6. октобра у Италији, и том приликом одржати неколико важних састанака, почев од сусрета са амбасадорком Србије у Италији Аном Хрустановић, до састанка са челним људима града Варезеа и Привредне коморе овог града.

На конференцији за новинаре у Скупштини града Јагодина, којој су присуствовали и градоначелници и председници општина које су у саставу делегације Чачка, Трстеника, Књажевца, Мерошине, Лајковца, Ваљева и Баточине, Драган Марковић је истакао да је град Јагодина упутио позив за одлазак у Италију и мањим општинама, како би се и за њих нашли прави инвеститори, који из одређених разлога не знају њихове привредне капацитете.

"Ваљево и Чачак су некада били велики индустријски центри, а сада је велики број људи остао без посла. Улога нас који се бавимо политиком је да помогнемо једни другима и не можемо да чекамо, да нас у циљу ширења привредне сарадње у неку другу земљу воде председник државе или председник Владе Србије, јер је њихов посао да се баве високом државном политиком-решавањем питања Косова и Метохије и уласка Србије у Европску унију", рекао је Марковић.

Како је истакао сваки дан изгубљен у Србији тешко се може надокнадити чекањем и свако од нас мора нешто да уради и потом да да извештај шта је урадио.

Посебно је нагласио истакао да су за то путовање обезбеђени донатори и да ни један динар из буџета града није потрошен за ово, као ни за једно претходно путовање.

Говорећи о детаљима радне посете Италије, Марковић је појаснио да ће домаћини делегацији у граду Варезе бити власници фирме "Андреа Конфециони" која тренутно завршава изградњу својих погона у Јагодини.

Марковић је рекао да је сигуран да ће велики број италијанских привредника бити присутно на заједничком састанку у Привредној комори, где ће се састати са више од 60 српских компанија, међу којима су и гиганти попут Прве петолетке, РТБ-а, Фабрике каблова у Јагодини, Јухора, Јагодинске приваре и други.

Марковић је оценио да ће и посета Сајму аутоматике и роботике у Милану такође бити од велике користи за привреднике и да ће тамо доста тога корисног моћи да виде.

"Тај град је познат као добар организатор путовања, ни једно од њих није било узалудно и без користи јер смо се са сваког вратили са неким конкретним резултатом попут последњег путовања у Грчку, у град Хрисопули, где смо добили два хектара земље на мору преко пута острва Тасос и на тај начин извели Србију на море", рекао је Марковић.

Како је објаснио у Италији ћемо њиховим инвеститорима понудити наше потенцијале и индустријске зоне и "очекујем позитиван исход јер је у овом тренутку у централној Србији највећи број страних инвеститора управо из Италије".

"Много ће нам бити лакше да Италијане доведемо у Чачак, Лајковац, Мерошину, Трстеник, Ваљево, Баточину и друге градове чији представници путују са нама, јер су италијански инвеститори већ у Јагодини и у Крагујевцу, где је "Фијат", и ова делегација ће, сигуран сам, добро обавити посао у економско привредном смислу" рекао је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару