Читај ми!

Нема поскупљења гаса

Цена гаса за домаћинства до Нове године неће бити повећана, поручио директор "Србијагаса" Душан Бајатовић. На прагу смо озбиљних преговора са неколико компанија о инвестицијама од 80 милиона евра у панчевачку "Азотару", рекао Бајатовић.

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић рекао је да цена гаса за домаћинства до Нове године неће бити повећана, јер је такав став Владе Србије.

Бајатовић је у Панчеву рекао да би Србија, захваљујући споразуму са Русијом, до почетка 2013. године требало да добија гас по цени 420 долара за 1.000 кубика, уместо садашње цене од 470 долара.

"То међутим не значи да ће гас појефтинити за потрошаче, јер је Влада одобрила цене које су за тридесетак одсто ниже од реалних", рекао је Бајатовић.

Душан Бајатовић је додао да је "Србијагас" ребалансом буџета добио новац за куповину довољних количина гаса за све потрошаче до марта наредне године и да очекује да ће уз ту помоћ, као и наплату од привреде и топлана, обезбедити стабилно снабдевање током предстојеће грејне сезоне.

Бајатовић је додао да најављена поскупљења грејања неће бити довољна да се покрију дуговања према "Србијагасу", која су достигла 800 милиона евра.

Говорећи у изградњи трасе гасовода "Јужни ток", Бајатовић је рекао да први радови могу почети у децембру ове године, како је и планирано, а изградња трасе у првој половини 2013. године, рекао је директор "Србијагаса".

"Србијагас" је на прагу озбиљних преговора са неколико компанија о инвестицијама од 80 милиона евра у панчевачку "Азотару", а са неколико других фирми о изградњи луке и претакалишта Азотаре у вредности 350 милиона  евра, изјавио је генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

"Инвестицијом у проширење капацитета 'Азотаре' производња би била на 1,2 милиона тона, до чак два милиона тона годишње", навео је Бајатовић.

Како је истакао Бајатовић, преговори, који ће се водити у наредна два до три месеца, подразумеваће улагање и у заштиту  животне средине и додао да би у првом кварталу наредне године влади би требало да буде понуђена коначна верзија плана за "Азотару".

То подразумева да неће бити никавог отпуштања радника, уз увођење потпуно нове технологије у производњи, која ће задовољити све домаће потребе.

"То би био пројекат са заједничким улагањем, где би "Србијагас" обезбедио локацију за изградњу, а партнери би заједно са "Србијагасом" уложили средства у изградњу луке и претакалишта", објаснио је Бајатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару