Читај ми!

Делегација ММФ-а у Србији

Састанком у Народној банци почели разговори са мисијом ММФ-а, која борави у краћој посети Србији да би проценила најновије макрокономске изгледе земље. Стенд бај аранжман са ММФ-ом, Србија би могла са склопи почетком 2013. године, кажу и ИЗИТ-у.

Главни задатак делегације Међународног монетарног фонда, која у Србији борави до 14. септембра, биће процена макроекономске ситуације у земљи. 

Мисија ММФ-а разговарала је данас са представницима Народне банке Србије, а током посете разговараће и са представницима Министарства финансија и привреде како би се упознали са стањем у јавним финансијама земље, потврђено је Танјугу у тим институцијама. 

Састанку у НБС, поред гувернера са сарадницима, присуствовали су потпредседник Владе и министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић и министар финансија и привреде Млађан Динкић са сарадницима.  

Сарадник Института за тржишна истраживања (ИЗИТ) Саша Ђоговић оценио је да би Србија почетком наредне године могла да склопи нови стенд бај аранжман са ММФ-ом.

Ђоговић је на конференцији за новинаре рекао да Влада Србије прво мора да покаже своју озбиљност у сређивању јавних финансија, што ће се најбоље видети кроз буџет за 2013. годину који ће бити "контролни испит". 

Делегацију ММФ-а предводи Зузана Мургасова. Стални представник ММФ-а у Србији Богдан Лисоволик рекао је раније да ће "мисија, такође, разговарати о забринутости ММФ-а поводом недавних измена Закона о НБС које су нарушиле њену аутономију, као и поводом фискалне ситуације".

Како је навео Лисиволик, мисија се "неће ангажовати на преговорима о аранжману".

Из Владе очекују да ће званича посета делегације ММФ-а уследити крајем године, уочи планирања буџета за 2013. годину, када би могао да се постигне и споразум о новом аранжману.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару