Читај ми!

Вансудско поравнање са "Комико оилом"?

Уколико "Комико оил" пружи уверавања да могу да изврше обавезе које су обећали, постоји могућност вансудског договора са градом Смедеревом, рекла је министарка Зорана Михајловић после састанка са руководством компаније, која планира да гради рафинерију у Смедереву.

Министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је да верује да постоји могућност вансудског поравнања између града Смедерева и компаније "Комико оил" која планира да гради рафинерију у Смедереву и нагласила да је интерес Владе Србије да се та инвестиција, уколико је могуће, реализује што пре.  

"Наш интерес је да се инвестиција реализује што пре. Ако може да се реализује, ми ћемо тај пројекат подржати, а ако не може, идемо на оне пројекте који могу да се реализују", рекла је министарка после разговора са представницима "Комико оила" у ресорном министарству. 

Она је истакла да је жеља ове владе да има што више улагања и да се у Смедереву на том пројекту запосли око 500 људи, колико је обећао инвеститор.

"Уколико 'Комико' пружи уверавања да могу да изврше обавезе које су обећали очекујем вансудски договор са оним ко их је тужио и да се крене у ту инвестицију", рекла је Михајловићева новинарима.

Истичући да верује да ће у наредних месец дана бити познато да ли тај пројекат може да се реализује или не, она је поручила инвеститорима да поштују одлуке државних органа и да се понашају у складу са оним што су обећали локалној самоуправи у Смедереву.

Влада и ресорна министарства, локалне самоуправе и инвеститор су један тим који треба да ради на што ефикаснијој реализацији инвестиција, додала је министарка.

Град Смедерево тужио је "Комико оил" и затражио раскид уговора о издавања у закуп земљишта за изградњу рафинерије, јер тај америчко-холандски конзорцијум није у предвиђеном року уплатио 652 милиона динара за закуп земљишта за градњу рафинерије у том граду.

Јавни правобранилац у Смедереву поднео је 10. јула тужбу за раскид уговора Града Смедерева са том компанијом, пошто ни после истека законског рока од 60 дана и после опомене нису уплатили новац за закуп земљишта.

Потом је и "Комико" поднео суду одговор на тужбу града Смедерева, а почетак судског поступка се очекује за двадесетак дана.

Преговори о добијању земљишта у закуп за изградњу рафинерије трајали су око три године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару