Читај ми!

Директор фирме "Лутон" у кућном притвору

Кућни притвор одређен Милошу Марковићу, директору фирме "Лутон" из система "Хабитфарм", који је јуче приведен због сумње да је учествовао у афери "Агробанка".

Директору фирме "Лутон" из система "Хабитфарм" Милошу Марковићу, који је јуче приведен због сумње да је учествовао у афери "Агробанка", судија за претходни поступак одредио је кућни притвор.

Јуче су ухапшена и двојица судских вештака, којима је одређено полицијско задржавање до 48 сати. Они ће у том року, уз кривичну пријаву, бити приведени у Тужилаштво, након чега ће бити донета одлука о даљем току кривичног поступка, саопштио је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Ухапшени вештаци Стојан Стојанов и Звездан Дамјановић сумњиче се за лажне процене имовине која је стављана под хипотеку, како би се обезбедило враћање кредита "Агробанци".

Сумња се да је Стојанова ангажовао председник Извршног одбора "Агробанке" Душан Антонић, а Дамјановића власник "Хабитфарма" Радослав Секулић.

Полиција и тужилаштво су, током истраге, дошли до података да је вредност имовине коју је "Хабитфарм" стављао под хипотеку, у неколико случајева, вишеструко мања од реалне.

Тужилаштво за организовани криминал је пре два дана донело наредбу о проширењу истраге против петоро бивших челника "Агробанке": председника Извршног одбора Душана Антонића, његовог заменика Славољуба Корићанца, члана ИО банке Бојана Зарића, директора сектора ризика Вехба Папића и директора правних послова банке Бобана Лабовића.

Покренута је истрага и против десеторо челника "Хабит групе": Радослава Секулића, Душка Секулића, Драгомира Јовановића, Борке Филиповић, Милана Стефановића, Братислава Михајловића, Душка Шуњеварића, Драгована Милинковића, Ненада Маричића и Снежане Пауновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару