Читај ми!

Акције "Фејсбука" на новом минимуму

Пошто су саопштени резултати другог квартала, који су разочарали инвеститоре, вредност акција "Фејсбука" пала за 13 одсто. Компанија је у другом тромесечју изгубила 157 милиона долара.

Вредност акције америчке компаније "Фејсбук" потонула су у петак на нови минимум, пошто су резултати другог квартала разочарали инвеститоре.

Акције су пале за 13 одсто на 23,26 долара, док су на иницијалној берзанској понуди вределе 38 долара, а претходни минимум од 25,52 долара забележен је 6. јуна, пренео је АП.

"Фејсбук" је у четвртак по отварању берзи објавио свој први финансијски извештај као јавна компанија. Фирма је забележила приходе веће од очекиваних, уз раст броја корисника, али инвеститори нису били импресионирани.

Иако су приходи увећани за 32 одсто у другом кварталу, раст је успорио у односу на почетак 2012, као и претходне године, што представља проблем за нову јавну компанију.

С друге стране, корисници који посећују "Фејсбук" са својих мобилних уређаја и они у земљама у развоју све су бројнији у последњих неколико месеци. "Фејсбук" је у јуну имао 955 милиона активних корисника, што представља раст од 29 одсто на годишњем нивоу.

Аналитичар компаније "Сити" Марк Махони рекао је да се на те резултате не гледа као на посебно лоше, или посебно добре.

"Остају кључна питања - будућност "Фејсбукове" модернизације на пољу мобилних телефона и будућност активности корисника", рекао је Мехони.

Аналитичари су такође упозорили да би акције могле да се колебају због тога што "Фејсбук" инвеститорима није понудио прогнозу за читаву годину.

Компанија је у три месеца закључно са јуном забележила губитак од 157 милиона долара, или осам центи по акцији, у односу на зараду од 240 милиона или 11 центи по акцији из истог тромесечја прошле године.

Приходи од 1,18 милијарди долара нешто су изнад очекивања аналитичара агенције "Факт Сет", који су предвиђали да ће фирма остварити приходе од 1,16 милијарди долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару