Читај ми!

Русија жели јаку ЕУ

Москва не види никакву противуречност између процеса евроазијске интеграције и развоја односа Русије и Европске уније, поручио руски председник Владимир Путин. Истинско партнерство Москве и Брисела није могуће све док постоје визне баријере, рекао Путин.

Председник Русије Владимир Путин оценио је у Санкт Петербургу да не постоји никакав проблем између процеса евроазијске интеграције и развоја односа Русије и Европске уније и истакао да нема истинског партнерства између Москве и Брисела док постоје визне баријере.

"Не видимо проблем између наших интеграционих процеса на евроазијском пространству и развоја наших односа са ЕУ. Штавише, спремни смо да радимо на спајању тих интеграционоих процеса", рекао је Путин на самиту Русија–ЕУ у Санкт Петербургу.

Руски председник је подсетио да око 50 одсто трговинског промета Русија остварује са Европском унијом и нагласио: "Заинтересовани смо за јаку ЕУ".

Председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо истакао је на самиту да је Унија извор највећих директних страних инвестиција у Русији и навео да и једни и други имају заједнички интерес да живе у миру и стабилности.

Међутим, председник Русије је рекао да истинско партнерство Москве и Брисела није могуће све док постоје визне баријере.

Путин је навео пример новинара који су пратили његову недавну посету Француској и Немачкој, истакавши да су они путовали са визама које су важиле само један дан.

"Да смо на конференцију за новинаре отишли нешто касније, постојао је ризик да њима истекну визе. Да ли су у том случају они морали да устану и да оду?", запитао је Путин.

Москва се већ више пута изјаснила да је спремна да укине визе за путовања држављанима земаља чланица ЕУ, док из Брисела још није стигао такав сигнал, а визна либерализација је једна од тема дводневног самита Русија–ЕУ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи