Читај ми!

Хладњача за воће у Љубовији

Од велике је важности да се улаже новац у нову опрему, да људи купују системе за наводњавање и када год је то могуће обезбеђују себи противградну заштиту, рекао министар пољопривреде Душан Петровић, који је у Љубовији предао на употребу хладњачу за прераду воћа.

Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић, у оквиру обиласка Подриња, предао је на употребу проширену хладњачу за прераду воћа у Љубовији и посетио кориснике подстицајних средстава Министарства на чијем је он челу.

Петровић је приликом предаје хладњаче, у селу Дрлаче у општини Љубовија, рекао новинарима да су Министарство и Управа за аграрна плаћања учествовали у финансирању проширења смештајног капацитета воћа тог објекта вредног 750.000 евра, са 400 на 1.400 тона.

Министар је додао да ће услуге те хладњаче у склопу регистрованог газдинства Ненада Тадића моћи да користи око 600 пољопривредних произвођача и да ће тако љубовијски крај добити озбиљно постројење за прераду воћа.

Према његовим речима, од велике је важности да се улаже новац у опрему, да људи купују системе за наводњавање и када год је то могуће обезбеђују себи противградну заштиту јер тако повећавају приносе и зараду и смањују ризике.

Министарство ће ове године из буџета издвајати средства за набавку садница воћа, у износу од 100 одсто, а суштина деловања тог Министарства је да се са што мање готовине омогући да што више људи ради.

У оквиру обиласка љубовијског краја, Петровић је посетио газдинство Стојадина Кнежевића у Врхпољу, коме је помоћу средстава локалне самоуправе и програма Министарства обезбеђена оплођена јуница, чиме је повећан фонд крава на шест и тако је омогућено том газдинству да користи све подстицаје које држава пружа.

Петровић је тим поводом рекао да је план Министарства да помогне осавремењавање производне технологије млека и меса да би се смањили трошкови и омогућиле бројне погодности које држава пружа за ту намену.

Министар је у општини Мали Зворник обишао пољопривредног произвођача који располаже са 30 ари под пластеницима, у којима се у року од 15 месеци произведе око 70 тона поврћа и том приликом рекао да ће Министасртво у оквиру својих подстицајних мера убуће подржати изградњу таквих објеката.

Обраћајући се раније данас окупљеним грађанима у општини Крупањ Петровић је рекао да је Министарство велики део новца издвојило за водоснабдевање што би требало да унапреди квалитет живота грађана те општине, а затим обишао постројење за пречишћавање вода на Водозахвату Змајевац", једне од тамошњих највећих инвестиција.

Петровић је завршио обилазак Подриња у Лозници где је посетио место на коме би требало да буде изграђено постројење за пречишћавање отпадних вода у том граду чија је вредност 12,6 милиона евра и обишао реке Јадар и Корениту за чију ће регулацију бити издвојено 170 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи