Читај ми!

Нови хотел у Врњачкој Бањи

Влада Србије ће увек подржати сваку иницијативу за унапређење туризма и људе са визијом за будућност, поручио премијер Мирко Цветковић на отварању хотела "Соларис ризорт" у Врњачкој Бањи.

Премијер Србије Мирко Цветковић отворио је новоизграђени апартман-хотел "Соларис ризорт" у Врњачкој Бањи, који ће, према његовим речима, значајно обогатити туристичку понуду тог места.

Цветковић је после отварања хотела истакао да је завршена прва фаза изградње тог објекта који тренутно запошљава 35 људи, а планирано је инвестиција од још 10 милиона евра, која ће омогућити запошљавање још људи.

Премијер је навео да хотел "Соларис ризорт" нуди смештај искључиво у апартманима, што ће гостима омогућити да се осећају као код куће, а на располагању су им и услуге велнес центра, сауне.

Цветковић је рекао да очекује да ће хотел привући домаће и стране госте и честитао власнику на визији, уз оцену да су такви људи неопходни Србији.

Премијеру је током отварања хотела додељен "пасош" тог угоститељског објекта, што му омогућава статус привилегованог члана и госта.

Прва фаза објекта "Соларис ризорт" већ је реализована и тренутна понуда хотела се састоји од 33 смештајне јединице, ресторана и семинар сале, велнес центра, спортско-рекреативних садржаја.

Предстоји изградња нових 40 смештајних јединица, ресторан сале капацитета 250 места, конгресне сале, затворен и отворен базен.

Реконструкција централног парка

После отварања хотела, премијер Цветковић обишао је радове на реконструкцији централног парка у Врањачкој бањи, као и радове на регулацији тока Врњачке реке.

Комплетна реконструкција врњачког парка ради се после 80 година и започета је прошле године изградњом јапанског врта на пола хектара.

Ове године настављена је реконструкција на површини од 3,5 хектара, а обухвата уклањање старих и болесних стабала, садњу нових, изградњу нових цветних алеја, стаза за шетњу, постављање нове расвете и изградњу две фонтане.

Вредност тих радова је 50 милиона динара из средстава подстицаја грађевинској индустрији, а укупна вредност посла 70 милиона динара.

Регулација тока Врњачке реке ради се у дужини од 3.100 метара, од Врњачке Бање до магистралног пута Краљево - Крушевац. Реконструкција обухвата изградњу новог корита са израдом стаза за пешаке и бициклисте, мостова, осветљења, измештање комуналне инфраструктуре и чишћење корита реке.

Вредност те инвестиције је 152 милиона динара, реализованих средствима Светске банке, Министарства пољопривреде и трговине, Републичке дирекције за воде и "Србијавода".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи