Читај ми!

Италијани улажу у Ниш

Италијанска "Калеаро група" најављује инвестирање у изградњу научно-технолошког парка у Нишу. Компанија је заинтересована да производи и компоненте које би могли да буду уграђиване у "Фијатове" аутомобиле.

Председник Владе Мирко Цветковић разговарао је са власником "Калеаро групе" Масимом Калеаром која намерава да инвестира у изградњу научно-технолошког парка у Нишу.

Компанија је заинтересована да производи и компоненте које би могле да буду уграђиване у "Фијатове" аутомобиле, а генерално се бави телекомуникационом електроником и електроником за аутоиндустрију.

Са власником групације која, осим у Италији, послује у Словачкој и Тунису, разговарао је и градоначелник Ниша Милош Симоновић.

Власник "Калеаро групе" рекао је на конференцији за новинаре да ће та компанија током маја направити план и програм развоја активности у Нишу, као и да ће се крајем маја поново састати са градоначелником Ниша, када ће му представити прецизнији план даљих активностти.

Калеаро је истакао да данас није потписан никакав документ због тога што је ранија идеја о производњи у Нишу надограђена подизањем нивоа сарадње и на истраживачке развојне делатности.

Калеаро је нагласио да од града Ниша и државе Србије очекује помоћ у бржем решавању бирократеких проблема и напоменуо да се још не зна колико ће бити тачна вредност инвестиција, јер се још анализирају потенцијали сарадње.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић истакао је да долазак "Калеаро групе" представља нови почетак развоја електронске индустрије у Нишу, који је некад био највећи центар у тој привредној грани у бившој Југославији.

Симоновић је нагласио да је град спреман да када је у питању инфраструктурно опремање, пружи потребну помоћ италијанској компанији и додао да је комплекс бивше електронске индустрије већ комунално опремљен и да за то неће бити потребно додатна финансијска средства.

У овај пројекат биће укључен и Нишки универзитет, а посао би требало да добију и српски инжењери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи