Читај ми!

Немачко-српски привредни форум

Економски форум у Хановеру показује какав значај Србија и Немачка посвећују унапређењу економске сарадње, рекао министар Небојша Ћирић. Следеће немачке инвестиције Ћирић очекује у индустрији.

У Хановеру је одржан Немачко-српски привредни форум у оквиру Међународног сајма технологија. Форум у Хановеру показује значај који Србија и Немачка посвећују унапређењу економске сарадње, рекао је министар економије Небојша Ћирић.

Форум је, како је истакао, резултат добрих политичких односа. На форуму су, према његовим речима, поред дирекног контакта са немачким компанијама, приказане све предности и могућности улагања у Србију, као и финансијска, фискална, макроекономска стабилност коју Србија пружа страним инвеститорима.

У изјави за РТС, министар Ћирић је рекао да следеће немачке инвестиције очекује у индустрији. 

Према његовим речима, веома је битно што немачке компаније доносе са собом оно што Србији недостаје, а то су нове технологије и знања.

"То је важно и због отварања нових радних места и прилива директних страних инвестиција", рекао је Ћирић.

Министар каже да је задовољан што су компаније из Србије после седам година имале прилику да представе производе на том престижном сајму, на коме је прошле године учествовало 6.500 излагача из 65 држава.

Директор Агенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) Божидар Лаганин је оценио да је форум у Хановеру био изузетна прилика да српска страна да нове информације "немачким партнерима са којима се већ дуже време преговара".

Министар економије Небојша Ћирић је, у оквиру форума, говорио и на панелу "Србија као пословна локација - могућности за сарадњу", а посетио је и национални штанд Србије на којем је наступ српских фирми органиозвала СИЕПА.

У оквиру најзначајнијег технолошког сајма на свету који траје до 27. априла, одржава се осам стручних манифестација, а српски штанд је први пут на изложби решења индустријских добављача и лаке градње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи