Читај ми!

Шошкић за наставак аранжмана са ММФ-oм

Свако одсуство аранжмана са ММф-ом у овом тренутку би значило погоршавање слике о Србије, као земље која дугорочно успева да одржи приходе и расходе под контролом, каже гувернер Дејан Шошкић.

Гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић сматра да би свако одсуство аранжмана са Међународним монетарним фондом у овом тренутку значило погоршавање слике о Србије, као земље која дугорочно успева да одржи приходе и расходе под контролом.

То би такође, према његовим речима, утицало и на раст цене којом Србија финансира дуг.

Шошкић је, у разговору са дописником Танјуга у Вашингтону, рекао да је заједно са делегацијом Владе Србије у америчкој престоници имао више сусрета са представницима ММФ-а, Светске банке и Међународне финансијске корпорације.

"Ми тек што смо прошле јесени закључили нови стенд бај аранжман из предострожности са ММФ-ом, и зато би било врло важно да се што је могуће пре настави позитиван ток овог аранжмана, указао је Шошкић.

Он је истакао да је нужно да Србија што пре добије нову владу и парламент, јер је битно да се промене одређени прописи, како би се интензивирао реформски процес.

То је пре свега значајно у домену фискалних активности, како бисмо успели на међународном финансијском тржишту да одржимо своју релативно солидну позицију по питању финансирања нашег укупног дуга, оценио је гувернер НБС.

Према његовим речима, важно је да се добије и функционални парламент који ће бити у могућности да изгласа све неопходне законске промене.

Шошкић је разговоре у Вашингтону оценио као отворене, интензивне и продуктивне, додавши да је било речи и о модалитетима помоћи коју Светска банка пружа нашој земљи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи