Читај ми!

Куповни маратон у Инђији

За три дана, 50 хиљада људи посетило аутлет центар у Инђији. У 65 продавница најпознатијих светских брендова цене су од 30 до 70 одсто ниже него у продавницама по градовима.

Ако је судити према посети новоотвореног аутлет центра у Инђији, кроз који је за три дана прошло 50 хиљада људи, кризе - као да нема.

У 65 продавница најпознатијих светских брендова цене су од 30 до 70 одсто ниже него у продавницама по градовима.

После спринта на дан отварања, данас је у Инђији био куповни маратон. Без нервозе разгледа се сваки артикал, рачуна да ли вреди куповати. Највише је купаца из Новог Сада и Београда.

"Цене јесу ниже, без даљњег. Ишли смо и у Сегедин, отприлике су ту негде цене", кажу неки од купаца.

Једна Београђанка је потврдила да су цене ниже, али не нешто драстично.

"Има нешто што је повољније и нешто што може да се нађе на акцијама у Новом Саду. Купили смо један шорц и мајицу, можда смо 500 динара уштедели", каже Новосађанка.

Упоређивањем цена неколико артикала у аутлету и радњама у граду, види се да је кошуља  јефтинија за готово 700 динара, ципеле за 1.300, а фармерке познате марке за чак 5.000 динара.

Нема продавница козметике и хране, али ни јефтинијих брендова.

"Велика је заблуда да ће у аутлет центру нешто добити бесплатно или за неку занемарљиву цену, ово није бувља пијаца, ово је озбиљан тржни центар где су сви сви брендови присутни", рекао је председник УО инвеститора Ђура Станић.

За купце је овај аутлет прилика да пазаре мање или више повољно. За друге, шанса за посао. И то не лака. Сваког јутра стижу из Београда, Новог Сада и околних места.

"Долазимо из Београда сви, има 30 запослених, путујемо са два аутомобила... Напорно је али верујем да ће се исплатити", каже један радник. 

"Била је јако велика конкуренција, 400 пријављених, после су нас неколико позвали на разговор, па ужи избор", испричала је запослена у аутлету.

Посао у аутлету добило је између 500 и 600 људи.

"Ми планирамо да изградимо другу и трећу фазу тог центра, што ће бити додатних 15 хиљада квадрата у наредне две године где ће минимално барем јођ 500 и 600 људи бити запослено", рекао је Ђура Станић.

Места за предах, један ресторан и један кафић. На кафу се чекало прилично. При крају су преговори о увођењу аутобуске линије од Београда и Новог Сада до Инђије - цена карте требало би, кажу, да буде симболична. Оне друге чека пола сата вожње и 2.000 паркинг места.

Број аутлет ценатара у Европи се повећава. Ова грана у време кризе бележи раст од чак 50 одсто. На то, чини се, рачунају и руководиоци овог аутлета када кажу да годишње очекују око три милиона посетилаца.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи