Читај ми!

Нафтни терминал у Новом Саду

Први терминал за снабдевање бродова горивом отворен у Новом Саду. Председник Владе Војводине Бојан Пајтић рекао да ће тиме бити обезбеђено снабдевање горивом пловила у транзиту чије су годишње потребе око 40.000 тона.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић и генерални директор Нафтне индустрије Србије Кирил Кравченко отворили су у Новом Саду први терминал за снабдевање бродова горивом у нашој земљи, који ће обезбедити сигурно снабдевање квалитетним горивом на важним пловним правцима у Србији.

Отварајући прву бункер станицу, Кравченко је истакао да ће до краја године бити отворене још три такве станице, како би НИС обезбедио снабдевање горивом домаћих и страних пловила у Србији и у транзиту, чије су годишње потребе веће од 40.000 тона.

Истакавши да је то наставак сарадње Владе Војводине са НИС-ом, која је врло интензивна, Пајтић је нагласио да ће његовим отварањем знатна финансијска средства бити преливена у наш уместо у иностране буџете, јер ће гориво за пловила од данас моћи да се купује и у нашој земљи.

"Ова станица је веома значајна јер ће појачати речни саобраћај у нашој земљи и знатно допринети развоју наутичког туризма'', рекао је Пајтић.

Председник покрајинске владе је подсетио да се сарадња са НИС-ом остварује тако што та нафтна компанија, у саставу руског "Гаспромњефта", усмерава одређена финансијска средства према покрајини и њеним локалним самоуправама.

Пајтић је навео да је у току процес формирања заједничке компаније за коришћење потенцијала геотермалне енергије у Војводини и додао да би те велике могућности требало да буду искоришћене како у енергетске тако и у туристичке сврхе.

Напомињући да је веома задовољан сарадњом са властима у Србији и Војводини, генерални директор НИС-а је истакао да ће инвестиције те нафтне компаније у нашој земљи ове године премашити 500 милиона евра, од чега ће највећи део бити уложен у Војводини.

Кравченко је рекао да ће овогодишња вредност улагања НИС-а у Србији бити 70 одсто већа него лане, оценивши да је веома значајно то што је НИС сачувао динамику развоја инвестиција у региону.

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић рекао је да је веома задовољан сарадњом града и НИС-а, који улаже знатна средства у град и покрајину и додао да та компанија има и своју друштвено корисну активност јер је помогла изградњу игралишта и других објеката у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи