Читај ми!

Биће довољно хране и енергената

Робне резерве располажу довољним количинама намирница, енергената, сточне хране и машина са којима могу да интервенишу у случају потребе, изјавио министар Душан Петровић.

Министар пољопривреде и трговине Србије Душан Петровић изјавио је да Робне резерве располажу довољним количинама намирница, енергената, сточне хране и машина са којима могу да интервенишу у снегом угроженим крајевима у случају потребе.

"Нема разлога за панику. Робне резерве имају довољне количине свега што је потребно и у саталном смо контакту са Сектором за ванредне ситуације, који је надлежан да саопшти где је шта неопходно испоручити", казао је он новинарима после отварања прехрамбеног сајма у Београду.

Петровић је казао да до сада није било захтева за испоруком намирница из Робних резерви, јер и локалне самоуправе реагују у ванредним ситуацијама.

"Са снабдевањем основним животним намирницама ствари теку онолико добро колико су проходни путеви, а пошто у већем делу земље нема падавина у последња 24 сата, ствари не стоје лоше", рекао је он и додао да се чини све да се и мештани завејаних планинских села снабдеју.

"Све елементарне инфраструктурне ствари су под контролом", рекао је он и додао да постоји довољна сталоженост и одлучност у Влади да се из проблема због невремена изађе са што мањом штетом.

Петровић је изразио саучешће породицама које су изгубиле своје ближње у снежним непогодама, истичући да су најтежа ставар људске жртве.

Министар пољопривреде и трговине рекао је да представници државе тренутно највише размишљају о интервенцији на залеђеним рекама, али и о томе шта ће бити када снег почне да се топи.

"Огромна количина снега је и код нас и на горњем току Дунава и у северној Црној Гори и, ако се брзо топи, имаћемо врло значајне проблеме", рекао је он додавши да Сектор за ванредне ситуације, Војска и Дирекција за воде анализирају ситуацију како би одредили места на којима треба минирати лед на рекама.

Петровић је навео и да су локалне самоуправе надлежне за чишћење канала, што би могло да помогне у случају евентуалних поплава, а и држава ће помоћи у том послу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару