Читај ми!

Снег затрпао кризу

Добар старт сезоне на планинама, туристички радници упркос кризи задовољни. Зимском сезоном задовољини су и угоститељи.

Ђаци у Србији вратили су се у школске клупе, али распуст у Црној Гори и Републици Српској још траје, па је на домаћим планинама много гостију. Туристичким радницима иде на руку и снег којег ове зиме има у изобиљу.

У снежним златиборским падинама тренутно ужива око 10 хиљада гостију, од којих је сваки пети скијаш. Домаћини очекују да ће снега још дуго бити.

Директор Туристичке организације Златибор Дарко Ђуровић каже да ски-центар Торник ради пуним капацитетом, а организован је и превоз.

"Раде и сви ски-лифтови на Обудојевици, тако да очекујемо изузетно добро скијање и у наставку зимског периода", каже Ђуровић.

Зимском сезоном задовољини су и угоститељи. Радојица Љубојевић, угоститељ на Златибору, каже да је у последње четири године ово можда најјачи зимски распуст који су имали.

На Гочу тврде да никада нису имали бољу зимску сезону. Иначе, на ову планину у близини Врњачке бање, углавном долазе гости из околних места, Краљева, Трстеника, Крушевца.

"Криза се овде не осећа, вероватно неће узбрдо. Сви капацитети су нам попуњени, чак и за  фебруар. Све је овде бело, чисто као у бајци", каже Љиљана Мартиновић, управник Конака дечјег одмаралишта на Гочу.

Ново клизалиште, ново санкалиште  

На Копаонику ове зиме много тога новог. Ново клизалиште, ново санкалиште и борд парк, први у Србији. Сви хотели на тој нашој планини су пуни, а слободних места готово да нема ни у вилама за издавање којих је последњих година све више.

Никола Аврам из "МК Маунтин ресорт" каже да да су се они прилагодили кризи.

"Копаоник је имао један удар пре три године кад није схватио да је криза и доживео је велики шамар. После смо се реорганизовали и направили нову политику цена и кренули у новом смеру и сад дефинитивно смо направили оно што људи могу да плате", каже Аврам.

Због проблема које је имао у снабдевању струјом и водом, нови хотел на Старој планини морао је на кратко да буде затворен, само неколико дана после свечаног отварања. Ти проблеми су сада превазиђени, па хотел ради пуним капацитетом.

Пре неколико дана, након техничког прегледа, прорадила је и гондола која скијаше вози од хотела до ски-стаза.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару