Читај ми!

"Уникредит" затвара половину филијала

У намери да скреше трошкове, италијанска банка "Уникредит" планира да смањи број филијала са 160 на 75. Банка би од 2015. требало да штеди 50 милиона евра годишње.

Највећа италијанска банка "Уникредит" планира да у наредним годинама затвори део филијала захваљујући чему би од 2015. требало да штеди 50 милиона евра годишње.

"Намеравамо да редукујемо површину коју заузима мрежа филијала банке", најавио је шеф одељења за некретнине "Уникредита" Паоло Ђенкарели, пренео је АП.

Банка, према речима Ђенкарелија, планира да смањи број филијала са садашњих 160 на 75, и то, пре свега, тако што ће престати да ради у изнајмљеним просторима, али хоће да прода и део сопствених зграда.

У наредне четири године, банка ће тако остати без 292.000 квадратних метара канцеларијског простора.

Генерални директор Федерико Гизони настоји да скреше трошкове и смањењем броја запослених на руководећим местима како би ојачао финансијске резерве банке и повећао њену профитабилност.

"Уникредит" планира у јануару идуће године да понуди на продају акције у вредности 7,5 милијарди евра. Поред тога, банка ће укинути 6.150 радних места до 2015. и продати имовину у земљама које за њу нису стратешке.

Банка, на пример, разматра продају централе у Хамбургу и неколико зграда у Риму. У Милану где јој је главно седиште, банка раскида уговоре о најму и спрема се на селдбу у нову централу фирме 2013. године.

У Аустрији, "Уникредит" ће преселити својих 4.000 радника из више зграда у једну, у предграђу Беча, а слично ће поступити у Загребу, Софији, Букурешту, Москви и Прагу.

"Уштедећемо на трошковима не само отпуштањем запослених, него и на енергији после пресељења у ефикасније и квалитетније зграде", додао је Ђенкарели, према коме ће "Уникредит" тако смањити емисију угљен-диоксида за 50 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару