Читај ми!

Зилкић за хармонију међу верницима

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић рекао да ће наставити да промовише хармонију међу верницима и нагласио да је та заједница посвећена миру.

Исламска заједница Србије наставиће да промовише склад и хармонију међу верницима, изјавио је реис-ул-улема те заједнице Адем Зилкић.

Зилкић није желео да коментарише могући договор о превазилажењу проблема између две исламске заједнице, наводећи да је Исламска заједница Србије "све време апсолутно посвећена миру, складу и хармонији, пре свега у својој заједници, међу верницима, а и уопште у друштву".

"Исламска заједница Србије ће ту тековину најснажније наставити да промовише и да се за њу залаже", рекао је Зилкић после потписивања Споразума о вршењу верске службе у Војци Србије.

Спор између Исламске заједницe у Србији, којом руководи Муамер Зукорлић, и Исламске заједнице Србије, коју предводи Зилкић, довео је до укључивања Сарајева и Турске у проналажење решења за његово превазилажење.

На линији Анкара – Сарајево – Београд, протеклих дана разговарало се о могућем решењу којим би се превладало двовлашће унутар исламске заједнице и отклонила политика из деловања исламских заједница.

Један од учесника разговора, министар без портфеља Сулејман Угљанин, објаснио је да је идеја била да се обезбеди деловање исламске заједнице која ће поштовати суверенитет и територијални интегритет Србије и која ће сарађивати са свим другим црквама и верским заједницама у Србији и окружењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи