Војна сарадња Србије и Нигерије

Потписан Споразум о сарадњи у области одбране између Србије и Нигерије којим ће се унапредити војно-економска сарадња. Нигерија заинтересована за набавку наоружања српске одбрамбене индустрије, а Србија за богата искуства које та држава има у мировним мисијама.

Министар одбране Драган Шутановац разговарао је у Београду са нигеријским колегом  Адетокунбом Кајодеом о продаји наоружања српске одбрамбене индустрије, сарадњи у области војне медицине као и размени искустава које та афричка земља има у мировним мисијама.

После потписивања Споразума о сарадњи у области одбране, Шутановац је рекао да ће тај документ допринети унапређењу војно-економске сарадње, али и омогућити да две земље остваре кооперацију и у другим областима.

Шутановац је рекао да је Нигерија заинтересована за набавку наоружања српске одбрамбене индустрије, као и за искуства која Србија има у области војне медицине и војног школства.

Министар је рекао да је Србија заинтересована, пре свега, за богата искуства које Нигерија има у мировним мисијама.

Шутановац очекује да ће у наредном периоду делегације Владе Србије и Привредне коморе отпутовати у Нигерију како би се информисале о могућностима унапређења сарадње две земље и у осталим областима привреде.

Нигеријски министар је рекао да је потписани споразум одличан основ за наставак сарадње, не само две војске и два министарства већ и две државе у целини.

Кајоде је рекао да је Нигерија заинтересована да купи неке одбрамбене системе из Србије а да, у будућности постоји шанса и за размену технологија и заједнички наступ на тржишту.

Нигерија је нарочито заинтересована за размену знања из војне медицине јер је то област по којој је, како је истакао Кајоде, Србија позната у свету.

Министар одбране Нигерије је рекао да је војска те земље једна од кључних фактора када је у питању учешће у мировним мисијама у Африци и да поседује центар за обуку који је сертификован од УН. 

Кајоде је позвао министра Шутановца да посети Нигерију, а представнике Војске Србије да се упознају са капацитетима тог центра за мировне операције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи