Свадба на кредит

За стајање на луди камен, данас изгледа, није потребна само љубав, већ и кредит. За свадбу какву желе, поједини млади парови плаћају и више хиљада евра. Док неки организацију препуштају агенцијама за планирање венчања, други га организују сами.

За свадбу су потребни, млада и младожења, гости, кумови и жирант. Међутим, за ово последње не важи правило да се не одбија.

За крунисање своје љубави, неки младенци спремни су да издвоје и више хиљада евра. У мањини су они, као тек венчани пар Штављанин, који се воде за народном - шири се колико ти је дуг јорган.

"Радимо и ја и супруга, тако да смо, ето, то сами могли да исфинансирамо. Нисмо правили нешто превелико, обимно, онолико колико су наше могућности, најужи круг пријатеља, родбине", каже Младен Штављанин.

"Боље је и ући у брак и сређивати неке битније ствари у браку, а да та свадба чак и не мора да се прави, али не треба се због тога задуживати или улазити у кредите", сматра Штављанин.

Док једни, због плићег џепа, скраћују спискове гостију, други се због наде да ће им се новац вратити - задужују. Тако уместо лампи, есцајга, роштиља, тањира, младенци највише воле да добију коверте.

Они који немају времена и идеја, често плаћају и агенције за организацију венчања.

Мирјана Вукадин из агенције "Монд-план" каже да за организацију и обезбеђивање свега што је потребно постоје пакети.

"Од основних пакета који се крећу од 20.000 динара, до оних пакета где су протоколи, када је наша агенција ангажована за дан свадбе, а цене се крећу између 50 и 60.000", каже Мирјана Вукадин.

Просечна свадба, за 100 гостију кошта између три и 12 хиљада евра. За судбоносно "да", по најновијој моди, потребно је платити: изнајмљивање венчанице од 200 до 1.200 евра, пара голубова 50 евра, декорацију више од 1.000 евра, матичара ван општинске сале до 100 евра. Највише се издваја за ручак у ресторану, од 15 до 70 евра по особи.

Александар Томашевић из ресторана "Византија" каже да за неке ударне месеце као што су мај, јун, или септембар, људи обично долазе три, четири или шест месеци раније да уговоре венчање, јер су главна места распродата.

Посебна ставка, на којој се ретко када закида јесте музика. За добар штимунг - добра и цена. Од 800 до 2.000 евра. Саберите, па одлучите. Ипак, не заборавите да брак склапате због себе, а не због других.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи