Враћено поверење у Институт

Руководиоци Института за онкологију и радиологију Србије тврде да опет имају поверење грађана, осам месеци после афере са цитостатицима. У тој установи, у току је конкурс за новог директора. Запослени очекују да ће победити стручност и резултати, а не политичка припадност.

После хапшења челних људи Института за онкологију и радиологију Србије, у јуну прошле године, због сумњи да је било малверзација у набавци цитостатика и примања мита, рад те установе био је под лупом.

Они који сада воде Институт тврде да опет имају поверење грађана и да запослени раде по медицинским и етичким критеријумима.

У протеклих пет месеци, у Институту је лечено око 110.000 људи, у службама радиологије прегледано је 27.000 особа, а хемиотерапију је примило 7.753 пацијента.

Институт има четири апарата за зрачење који раде у две и по смене. За радиотерапију чекају само пацијенти којима та процедура није хитна, а листе чекања укинуте су за хируршке процедуре.

"Пре шест месеци, 265 жена је чекало на операцију малигног тумора дојке, а данас једна. Урађено је 3.700 операција и то су резултати којима могу да се похвале озбиљне болнице у Европи", рекао је Срђан Николић, директор Клинике за онколошку хирургију.

Вршилац дужности директора Института Зоран Ракочевић објашњава да се и заштитнику пацијентових права, у последње време, грађани све ређе жале.

"Начелници и сестре су у обавези да два сата недељно буду у служби пацијентима и њиховим жалбама, а и врата директора су непрекидно отворена, када пацијенту треба помоћ", каже Ракочевић.

У установи која је пре пет година изгубила ИСО сертификат за квалитет, али и чланство у Европској организацији за терапију рака, у току је конкурс за избор новог директора. Конкурс траје до 18. фебруара, а до сада се нико није пријавио.

Запослени очекују да ће победити стручност и резултати, а не политичка припадност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи