Студенти анкетирају своје колеге

Само седам одсто студената сматра да се Болоњска декларација у потпуности примењује на њиховом факултету, док 46 процената није довољно упозната са њеним принципима, показује анкета Студената Економског факултета у Београду.

Студенти Економског факултета у Београду, у оквиру маркетиншке радионице, већ седам година анкетирају своје колеге како би сазнали њихове ставове, уочили проблеме са којима се сучавају и подстакли њихово решење.

Само седам одсто студената сматра да се Болоњска декларација у потпуности примењује на њиховом факултету, док 46 одсто није ни довољно упозната са њеним принципима. Упитник има 27 питања, која се односe на услове студирања, друштвени и политички живот.

Резулатати анкете показује запањујући је податак. На рад у иностранство отишло би 66 одсто академаца.

"Мислим да је неопходно да се целокупно стање и у високом образовању и у целој земљи стабилизује и побољша. На тај начин, мислим да ће свакако тај проценат студената бити знатно смањен", сматра Милош Зељковић председник Студентског парламента.

Рад својих професора и квалитет предавања оценили су просечном оценом 3,2, а квалитет уџбеника са 2,8.

Само пет одсто академаца посећује установе културе, а најчешће иду у биоскоп или на концерте.

"Што се гледаности телевизије тиче, 69 одсто студената прати телевизијски програм. Најгледанији је РТС са 22 одсто, следе Б92 са 19, па Пинк са 17 одсто", наводи Миланка Васиљевић из маркетинг радионицe Економског факултета.

Према подацима Инфостуда међу младима су најпопуларнији економија и менаџмент, филологија па медицинске науке. Највише матураната уписује факултет ради стицања бољег знања из области која их интересује, или због тога што сматра да ће са дипломом лакше наћи посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи