Комшије "хапсе" пљачкаше

Опасност од провалника посебно вреба лети. Осим бриге колико ћете новца потрошити на одмору, мора да се води рачуна о томе колико новца и драгоцености остављате у стану. Аларм и комшије најбоља су заштита од провалника.

Ако планирате одлазак на летовање, осим бриге о томе колико ћете новца потрошити, морате да водите рачуна и о томе колико новца и других драгоцености остављате у стану. Лето је годишње доба у којем једино провалници не одмарају.

Провалници пажљиво бирају стан који ће опљачкати. На мети су углавном они који имају слабије браве и врата. Полицајци кажу да не постоји апсолутна заштита и да се ризик од крађе повећава уколико је примећено да у стану никог нема.

"На више начина провалници проверавају да ли има неког у стану. Један од начина је рецимо провера преко поштанског сандучета, ако се не узима пошта свакодневно то указује да нема никог у стану", изјавио је шеф одсека за сузбијање тешких крађа Угљеша Стешевић.

Полиција препоручује заштиту алармом и блиндираним вратима, што, ипак, много кошта. Постоји, међутим, једна врста "аларма" која је потпуно бесплатна.

"У пракси се показало да је комшија бољи од сваког аларма. То значи да кад пођете на годишњи одмор оставите, то је наша препорука, кључ поверљивој особи која је прва ту до стана, ради свакодневног обиласка, ради проветравања, ради одавања знакова да ипак неког има у стану", додао је Стешевић.

За време годишњих одмора грађани, најчешће, кључеве од стана остављају поверљивим особама, рођацима или комшијама, са којима могу свакодневно да буду у контакту. Углавном увек настоје да нађу неког ко може да води рачуна о стану.

Уколико се, ипак, догоди да затекнете провалника на делу, било у свом стану или оном који вам је остављен на чување, не покушавајте сами да га ухватите. Покушајте да тихо позовете полицију и сачекате њихов долазак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи