Војска помаже Санџаку

Припадници Војске Србије наставиће да граде путеве по Санџаку, као и да пружају здравствене услуге становништву овог краја, изјавио министар Драган Шутановац после обиласка Новог Пазара и делова саобраћајница на путу ка Сјеници.

Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић пустили су у рад ревитализовани пут, у дужини од три километара, који спаја места Беле Воде и Махалу Суљагића, а коју су изградили припадници Инжењеријских јединица Војске Србије.

Шутановац је рекао да ће припадници Војске Србије наставити да граде путеве по Санџаку, као и да пружају здравствене услуге становништву овог краја.

Министар је подсетио и да војни санитетски тимови обилазе становнике удаљених крајева Пештера како би им пружили лекарску помоћ и тиме скратили вишечасовни одлазак до локалних домова здравља.

"Војска у Санџаку ради на изградњи путева и побољшању здравствене заштите цивилног становништва", рекао је министар одбране.

Шутановац је најавио и размену имовине Војске и Града Новог Пазара, где ће војска на јесен  граду уступити војно земљиште, а Нови Пазар ће за узврат војсци уступити станове.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић и председник општине Сјеница Муриз Дурковић захвалили су се Војсци Србије и министру одбране на помоћи, као и на доброј сарадњи.

Махмутовић је указао на велики значај повезивања мештана удаљених села Пештерске висоравни кроз изградњу саобраћајница, док је Дурковић изразио задовољство што ће војни инжењери убрзо наставити да раде на реконструкцији још три путна правца у тој општини.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи