За поплављене 40 милиона динара

Од 40 милиона динара, које је Влада издвојила као интервентну помоћ за поплављена подручја, седам милиона ће бити усмерено општини Уб, а градовима Ваљеву и Лозници по четири милиона динара.

Приликом обиласка поплављених подручја у општини УБ, министар Милан Марковић рекао је да је одобрена интервентна помоћ Владе из буџета Министарства за државну управу и локалну самоуправу и буџетске резерве Министарства финансија у укупном износу од 40 милиона динара.

Из средстава Министарства за државну управу и локалну самоуправу издвојено је 15 милиона динара од чега ће општини Уб бити усмерено седам милиона динара, а градовима Ваљеву и Лозници по четири милиона динара.

Преостали износ од 25 милиона динара расподелиће се из буџетске резерве и то општинама Осечина 6,5 милиона динара, Љиг и Коцељева по пет милиона динара, Лајковац 4,5 милиона динара, а општини Богатић четири милиона динара.

Према речима Марковића, ова средства биће намењена санирању настале штете и омогући ће грађанима и привредницима несметано и безбедно коришћење путева и путних објеката и брже успостављање свих активности прекинутих и успорених због насталих оштећења и кварова.

Марковић, који је са челницима општине Уб обишао најугроженије породице у насељу Сандића имање и селу Совљак, рекао је да ће новчана помоћ стићи у наредна два дана и изразио наду да ће локално руководство учинити све да се та средства што боље распореди.

"Уб је тешко погођен поплавама, штета је велика, али још нема тачне процене", рекао је Марковић и подсетио да је у тој општини у поплавама било угрожено најмање 300 домаћинстава.

Министар је навео да ће се проблем изливања река сукцесивно решавати, али да је у овом тренутку најбитније решити проблеме који ремете свакодневни живот грађана и додао да би уређење корита река Тамнаве и Уб допринело системском решењу проблема поплава у том крају.

"Циљ нам је да директно помогнемо домаћинствима, којима је угрожен нормални живот, а за Уб је најважније то што би у наредних месец дана требало да почне уређење корита реке Тамнаве", рекао је Марковић.

Министар је објаснио да је за тај пројекат обезбеђен новац и да би до наредне године део корита Тамнаве од 5,5 километара требало да буде уређен. Он је навео да постоји пројекат за уређење дела корита реке Уб у дужини од четири километра и да су у току су преговори за обезбеђење кредита.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи