Нова пословна зграда у Београду

Отворен "Сава бизнис-центар", нова пословна зграда са 18.500 квадратних метара простора за издавање. Налази се поред хотела "Хајат" и тржног центра "Ушће".

Министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић и члан Управног одбора аустријске компаније CA Immo International Волфхард Фромвалд, у Новом Београду су отворили "Сава бизнис-центар", који има 18.500 квадратних метара пословног простора за издавање.

На свечаном отварању нове пословне зграде, у Улици Милентија Поповића, Дулић је истакао да је у питању директна страна инвестиција, вредна око 60 милиона евра. Радове су углавном изводиле домаће грађевинске фирме, уз учешће око 1.500 радника, користећи домаћи грађевински материјал.

Подсећајући да је тај велики пословни објекат завршен у години која је била једна од најтежих за грађевинарство у Србији и свету, он је најавио да се ускоро може очекивати још сличних инвестиција.

Држава ће интервенцијама у грађевинарству покушати да ублажи кризу у том сектору, рекао је Дулић и подсетио да би ових дана требало да буде усвојен Предлог закона о подстицању грађевинске индустрије Србије у условима економске кризе.

Он је истакао да би тај документ требало да убрза процедуру јавних набавки у реализацији пројеката у којима је држава инвеститор и додао да ће он омогућити да се до краја године у Београду и Србији отвори више великих градилишта.

Волфхард Фромвалд је изјавио да је пројекат "Сава бизнис-центар" значајна гринфилд инвестиција у Београду коју одликују високи технички стандарди.

Подсећајући да је аустријски фонд за некретнине CA Immo у Србији присутан од 2007. године, он је истакао да ће се инвестиције наставити, јер компанија сматра да овдашње тржиште има огроман потенцијал.

Нова пословна зграда се налази поред хотела "Хајат" и тржног центра "Ушће" и поседује 400 паркинг места, укључујући и подземну гаражу.

У "Сава бизнис-центру" се већ налазе седишта Пиреус банке, Креди агрикол банке и компаније "Ериксон".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи