Други тропски дан у Србији

Србија и данас земља тропске климе. Ниш са 36 степени најтоплији град у Србији. Грађанима се саветује да не излазе без преке потребе, да са собом носе воду, да се хране лагано и облаче одећу од природних материјала.

Тропско лето у Србији узима маха. Ниш је у 15 часова био најтоплији град у Србији, достигавши највишу прогнозирану температуру за данас од 36 степени. На северу земље температуре нису прелазиле 30. подељак.

С обзиром на то да је повећана влажност ваздуха, велика је и оморина, што код осетљивих особа проузрокује малаксалости и замор.

Препоручује се избегавање већих физичких напора. Грађанима се саветује да са собом увек носе воду или неки други освежавајући напитак. Потребна је адекватна заштита и од УВ зрачења, чија је вредност врло висока.

Доктори саветују грађанима да не излазе без преке потребе, а да у случају да примете да некоме није добро, обавезно му укажу прву помоћ, а онда позову Хитну помоћ.

Докторка Хитне помоћи Мара Петровић саветује да ако је пацијент без свести, треба га поставити у хоризонталан положај, подићи доње екстремитете и ако се брзо врати свести значи да је дошло до краткотрајног колапса и на тај начин сте брзим реаговањем већ помогли пацијенту. Петровићева каже да потом обавезно треба позвати Хитну помоћ.

Грађанима се саветује да не излазе од 11 до 17 часова, да се лагано облаче, да не једу тешку храну и да се навикавају, јер ће врело бити и наредна три дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи