Београдски фестивал хране и пића

Посетиоци првог фестивала хране и пића у Београду могли су да пробају кулинарске специјалитете најбољих ресторана престонице. За љубитеље хране и пића на Калемегданској тврђави приређен разноврстан музички програм.

На Калемегрданској тврђави свечано је отворен први Београдски фестивал хране и пића, на којем су посетиоци, уз бесплатан улаз, могли по промотивним ценама да пробају кулинарске специјалитете најбољих ресторана престонице.

Фестивал је отворио државни секретар у Министарству економије и регионалног развоја Горан Петковић, који се захвалио излагачима и пожелео посетиоцима леп провод.

"Србија је богата различитим манифестацијама, само у току прошле године организовано је више од 700 догађаја туристичког карактера, а сваки од њих донео је зрно нове забаве и уживања", рекао је Петковић.

Представник пулта "Природа плус", која се бави макробиотичким вегетаријанским кетерингом, Снежана Јандрлић рекла је да на фестивалу има пуно врхунских кувара од којих се може доста научити о спремању хране.

"Посаветовала бих посетиоце да једу што више салата, да избегавају намирнице животињског порекла и да узимају доста течности, пре свега воду", поручила је Јандрлићева посетиоцима.

Јандрлићева је додала да је неопходна едукација грађана о здравом начину исхране, а да макробиотичка исхрана управо промовише унос доста поврћа и воћа, рибе и остале лаке хране.

Едукативни пројекат здраве исхране 

На фестивалу су се представили различити произвођачи хране и пића, посластичари, подруми вина.

Љубитеље хране и пића, док су уживали у разним специјалитетима, забављали су се уз разноврстан музички програм и певаче Ану Софреновић, Марију Лазић, Пиперове, Леонтину и хор "Чаролија", Тијану Дапчевић...

Београд је после Њујорка, Лондона, Прага, Мелбурна, Сингапура и других светских метропола добио прву манифестацију тог типа на отвореном, речено је на отварању фестивала.

Фестивал има и едукативни пројекат здраве исхране, у оквиру кога су предвиђене радионице намењене деци и омладини о важности здраве и правилне исхране и физичке активности.

Поред забавног, фестивал има и друштвено-одговорни и хуманитарни карактер, јер промовише правилно одлагање и рециклирање амбалаже, а сва храна која преостане биће поклоњена Банци хране.

Фестивал ће трајати и сутра, од 12 до 20 часова, а љубитељи фудбала моћи ће да прате директан пренос утакмице Србија-Гана и тако споје врхунску храну, пиће и најважнију споредну ствар на свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи