Српска Саграда фамилија

Велики број иностраних посетилаца Ђавоље вароши каже да су те камене скулптуре природна Саграда фамилија ремек дело шпанског архитекте Антонија Гаудија које се налази у Барселони.

Велико интересовање туриста за овај природни споменик уврстило је Ђавољу варош у десет туристичких дестинација које треба обићи у Србији.

Браон-жуте фигуре у вароши "нетакнутих сватова" у природном амбијенту никога не остављају равнодушним. Све је већи број страних туриста који овај споменик пореде са Саградом у Барселони.

"Великом броју стручњака, архитектама и уметницима, прва асоцијација када виде Ђавољу варош је Саграда фамилија. То нам је био повод да пронађемо слике и упоредимо", рекао је Славиша Јовановић из А.Д. "Планинка" Куршумлија.

И обележје Барселоне и симбол Топлице збуњују све, јер су необјашњиви.

"Орнаменти наших фигура подсећају на орнаменте катедрале, па осим природних феномена имамо и тај грађевински, са којим можемо упоредити наше фигуре", рекао је Јовановић.

Нико са сигурношћу не може да тврди да је Гауди посетио Ђавољу варош, али остаје нада да ће овај крај Србије по свом природном богатству моћи да буде барем упола искоришћен, као што су Шпанци искористили своје културно благо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи