Компјутер осиромашио државнике

Агенција за борбу против корупције јуче је објавила имовинске карте 700 функционера у којима су се већ појавиле грешке. Прво у имовинској карти премијера Мирка Цветковића, а данас и у извештају о имовинском стању председника Бориса Тадића.

Након објављивања имовинских карата 700 функционера Агенције за борбу против корупције  појавиле су се грешке у имовинској карти премијера Мирка Цветковића и у извештају о имовинском стању председника Бориса Тадића.

У Агенције за борбу против корупције речено је Танјугу да је председник Србије Борис Тадић пријавио сву своју имовину Агенцији, али у објављеном извештају о његовом имовинском стању нису приказани сви подаци због техничких недостатака компјутерског програма.

Према подацима објављеним на сајту Агенције у четвртак, председник Тадић, који је на тој функцији од фебруара 2008. године у другом мандату, има месечни приход од 142.944 динара, а користи службени стан чија површина није наведена.

У извештају је наведено да нема депозита и штедне улоге у банкама и другим финансијским организацијама у земљи и иностранству, као ни непокретну имовину у земљи и иностранству, ни аутомобил.

Кабинет председника Републике саопштио је крајем јануара ове године да је Тадић послао Агенцији за борбу против корупције извештај о својој имовини и приходима.

Како се наводи у саопштењу, Тадић нема покретне, ни непокретне имовине, док му је уштеђевина 55.000 евра. Тадићева имовина се није увећала, ни променила од 2004. године, додаје се у саопштењу. 

Та уштеђевина није приказана у извештају Агенције који је јуче постављен на њен сајт због недостатака компјутерског програма Агенције.

Из базе података повучена је погрешна табела, објаснили су за у Агенцији, уз напомену да "није била ничија лоша намера да се тако нешто уради".

Дошло је до грешке, навели су, и чим је она уочена, стручњаци су почели да отклањају недостатак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи