Бугари у Србију само са личним картама

За грађане Бугарске ће од сутра за улазак у Србију бити довољна само лична карта. На подручју Србије са личном картом моћи ће да се борави до 90 дана.

Бугарски држављани моћи ће од сутра да улазе у Србију само са личним картама, саопштило је бугарско Министарство иностраних послова.

Позивајући се на Министарство иностраних послова Србије, бугарски МИП саопштио је да се одлука односи на све земље чланице Европске уније, као и на грађане Швајцарске, Норвешке и Исланда.

На подручју Србије са личном картом моћи ће да се борави до 90 дана. Малолетници ће границу прелазити уз лични докуменат - пасош или неки други докуменат.

У Београду се надају да ће ускоро таква одлука бити донета и за грађане Србије, који прелазе границе Европске уније.

Крајем маја српски министар унуташњих послова Ивица Дачић и његов бугарски колега Цветан Цветанов потписали су у Софији споразум о полицијској сарадњи две земље.

Они су тада изнели свој став да не постоје препреке за олакшице у кретању између земљама региона.

Средином априла, због вулкана на Исланду, Србија је за две недеље дозволила грађанима Европске уније транзитни пролазак кроз њену територију само са личним картама, без пасоша.

Бугарски премијер Бојко Борисов током званичне посете Београду лично је захвалио свом колеги Мирку Цветковићу што је Србија дозвлолила бугарским грађанима да пролазе њену територију само са личним картама, који су били блокирани у европским земљама, због укинутих летова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи