Девет година од убиства Милана Пантића

Навршава се девет година од убиства новинара Милана Пантића. После помена на Градском гробљу у Јагодини, у том граду биће отворен Трг Милана Пантића. Налогодавци и убице још нису откривени.

Дописник "Вечерњих новости" из Јагодине Милан Пантић, мучки је убијен 11. јуна 2001. године испред свога стана. На деветогодишњицу од његовог убиства, после помена на Градском гробљу у Јагодини, биће отворен Трг Милана Пантића.

Колеге убијеног новинара у пет до дванаест су зауставити саобраћај у центру и раширили транспарент на коме пише "Пронађите убице новинара".

У градској библиотеци "Радислав Никчевић" биће уручена традиционална награда за новинарску храброст "Милан Пантић" италијанском новинару Рикарду Јакони, аутору познатог документарног филма "Бесконачни рат", саопштено је из Удружења новинара Србије (УНС).

У саопштењу се подсећа да се иако је полиција свих ових година тврдила да истрага овог убиства има приоритет и да је "прикупљен велики број података на основу којих постоји више индиција које упућују на могуће извршиоце убиства", породица, колеге и српска јавност ни после девет година не знају ко су налогодавци и убице новинара Пантића.

На иницијативу УНС-а да власт која није у стању да пронађе убице новинара мора да ода почаст жртви коју је Пантић дао за новинарску професију, одборници скупштине града Јагодине једногласно су одлучили да трг у Јагодини добије име убијеног новинара "Новости", подсећа се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи