Крај школске године за основце

За ученике основних школа, данас се завршава школска година, a средњошколци у школу иду до 18. јуна. Током летњег распуста, Секретаријат за спорт и омладину Београда обезбедио бројне бесплатне програме за школарце.

Школска година за ученике основних школа завршава се данас, док средњошколци у школу иду до 18. јуна.  Секретаријат за спорт и омладину Београда обезбедио је током летњег распуста бројне бесплатне програме за школарце.

Београдски ђаци ће током распуста, моћи да одаберу неки од 100 спортских програма.

За њих ће бити отворене и школе иконописа, сликања уља на платну, фотографије, школе стрипа, обуке за туристичке водиче волонтере, летњи кампови са бројним програмима међу којима су школе пливања, тениса, јахања и једрења, одбојке на песку, док ће средом моћи бесплатно да користе базене.

У уметничким школама, Филолошкој и Математичкој гимназији завршени су пријемни испити, а коначни резултати и упис за таленте је 11. јуна.

За 2.886 места конкурисало је 3.459 кандидата. Таленте највише интересују филологија и ликовна уметност. Они који желе да упишу четворогодишње школе, квалификационе испите из матерњег језика и математике полажу 21. и 22. јуна.

Ученици који желе да упишу трогодишњу школу, не полажу квалификационе испите. Упис на факултете ове године траје од 23. јуна до 15. јула, а из штампе је изашао и конкурс за упис на државне факултете.

На факултетима ће се о трошку државе школовати 20.674 бруцоша, а на високим школама струковних студија њих 6.597.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи