Велики Петар

Да поштење и част ипак нису изумрли, доказао је ватрогасац Петар Симоновић, који је испред своје куће нашао новчаник са 12 хиљада евра и вратио га власнику.

Са 12 хиљада евра, можете током године бар 12 пута отићи на неки квалитетан одмор. За ту суму можете купити и солидан нов аутомобил или кућу у неким градовима Србије.

Београдски ватрогасац, који је испред своје куће нашао новчаник са толико новца, одлучио је да га врати власнику.

Петар Симоновић, ватрогасац, син полицајца и унук официра, каже да је новчаник пун пара пронашао испред очевог кафеа.

У новчанику је, поред 12 хиљада евра, била још само избегличка легитимација. Довољно за почетак потраге за власником новца.

"Ни у једном тренутку ми није пало на памет да задржим тај изгубљени новац, јер сам прво себе ставио на место тог господина, шта би било да се то мени десило", објаснио је Петар Симоновић.

Ово није први пут да је Петар на улици нашао толико новца. "Десило ми се да сам, пре пар година, нашао нешто мању своту новца. Исто сам нашао власника и вратио изгубљени новац", навео је Симоновић.

Командир ватрогасне станице Вождовац, Степа Живановић, каже да Симоновић ради у здравом колективу и да би свако од запослених исто учинио.

"Ово је сигурно производ како домаћег васпитања и средине у којој је растао, тако и колектива у коме ради, јер ово је здрав колектив и мислим да би сваки ватрогасац поновио ово што је Петар урадио", рекао је Живановић.

У време кризе и бројних афера које су прошле некажњено, није лако одолети искушењу. Социолог Владимир Вулетић каже да овај случај враћа веру у хуманост и то да новац, није најважнија ствар на свету.

Према његовим речима, то је управо необично, због тога што живимо у време када су материјалне вредности најважније.

Губитак било које суме новца увек је болан. Ако се то деси вашем пријатељу, остаје само да му кажете: Дабогда ти Петар нашао новчаник!

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи